07 Mayıs 2009

çiçekler, böcekler ve kuşlar

Önce binanın etrafını sarı kır çiçekleri sardı. İlk başta narin ve ufaktılar. Sonra patikanın etrafında küçük yer morları belirmeye başladı (İsimlerine daha bakmadım). Her park ve bahçede bol bol gördüğümüz karahindibalar ve farklı morlarda değişik yabani otlar eşlik etmeye başladı onlara. Lale mevsimi geldi, girişe kendi diktiğimiz laleler büyüdü çiçek açtı. Bu arada sarı kır çiçekleri birden büyüdü ve pıtır pıtır her boş alanı sardı.
Bunu takip eden her gün yeni çiçekler çıktı karşıma. Beyazlar, ilk defa gördüğüm bir çiçekti bunlar; küçük kırmızılar; merdiven yapraklı bordo renkli küçük çiçekli otlar, sarı papatyalar ve tek tük gelincikler belirdi. Binamızın yakınlarındakiler simsiyah. Önce garip, tüylü birer fasulyeye benzeyen uçlu saplar gördüm önceki gün patika kenarında ve bugün bazıları siyah ve kırmızı renkli gelinciklere dönüşmüşler.

Kelebekler de eşlik etti bugün bana. Bir de çiçekleri incelemek için eğildiğimde karıncalar ve uçuşan böcekler görüyorum. Etrafta kuşlar hep bulunmakta. Otların arasında dolanan kocaman saksağanlar. Binaların çatılarına konup öten serçeler. İlla ki güvercinler (güvercinleri pek sevmem aslında). Bazen de farklı kuşlar. Baştankara mesela. Ağaçkakana benzeyen ama ne olduğunu tam bilmediğim bir kuş. Çok nadir görebildiğim ve ötüşünü çok sevdiğim, genelde çam ağaçlarının en tepesine tüneyen karatavuklar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder