15 Şubat 2011

tilki bu sen misin?

Bu tilkinin izleri ise...




















Bu da aynı hattan giden bir tilki ve bir köpeğin ayak izleri olsa gerek...

ayrıca bu tilki minoshka' nın yoldan geçerken gördüğü tilki de olabilir...

pati coğrafyası

Heryerin karlarla kaplı olmasını özlüyorum!

Özlüyorum çünkü kar yağdıktan sonraki akşam çıktığımda binanın etrafını saran açık alanda yaşayanların ayak izlerini keşfettim!

Bizim olmadığımız saatlerde bahçede dolaşan tüm canlılar izlerini bırakmıştı. Yani birden bire, bir gün için bile olsa, izler silinip insan ayak izleriyle karışana dek, yanyana yaşadığımız tüm canlılar görünür oldu. Bütün bir gece ve gündüz kar yağarken etrafta yemek aranmış tüm canlıların pati, ayak ve kanat izleri birden bire meydana çıktı.
Şimdi artık kapımın önünden bir tilkinin gerçekten geçmiş olabileceğini biliyorum! Evet bir tilki. Çünkü o akşam aynı tilki ben tam kapıdan çıktığımda az ilerdeki ağaçların arasından, kocaman pofuduk kuyruğu ile koşarak geçti. Durdu, bana baktı, selam verdi ve koşarak gözden kayboldu.

Peşinden biraz koştum. Ama sonra durdum. İzleri bozmak istemedim. Böylece ertesi gün neler yaptığını anlayabilecektim. 

Şimdi karlar eridi. O yüzden lütfen kar bir daha yağ ve tut!

köpeklerin uykusu

Önceki hafta heryer bembeyaz karlarla kaplıyken dışarıdaki tüm hayvanlar etrafta dolanıp duruyordu, ve bazıları da buldukları soğuk geçirmeyen bir kaç köşeye yumulmuş uyuyorlardı. 
İşte onu gördüğümde köpekçik çalıların üzerinde böyle kıvrılmış, soğuyu unutmaya çalışıyordu.



01 Şubat 2011

bobi ve nazlı

Dün karlarla örtülü büyük çimenliğin üşümüş sakinleri bobi ve nazlıyı besledik. Elimizdeki yemekleri görünce hemen ayaklandılar. Yemeğin bitmesi 3 saniye kadar sürdü. Keşke daha fazla verebilseydik.
Buradan onlara ve arkadaşlarına selam ediyorum.